Bereikbaarheid

Flanders Expo
Maaltekouter 1
BE-9051 Gent

Om ecologische redenen raden we aan om met het openbaar vervoer te komen. Welke vervoerswijze je ook kiest, om er vlot te geraken raadpleeg je best onderstaande wegbeschrijving.

Met de trein en tram

Het dichtstbijzijnde treinstation is Gent-St-Pieters. Vlak voor het station vind je het tramperron, neem daar tram “1 Flanders Expo”. Tram 1 vertrekt meerdere keren per uur en zet je in minder dan 6 minuten af vlak voor de ingang van Flanders Expo (laatste halte). Gemakkelijker wordt het niet.

Met de bus

Buslijnen 76 – 77 – 78 brengen je tot Flanders Expo. Met de ROUTEPLANNER van De Lijn kan je de rit plannen.
Onderstaande afbeelding toont je waar je de bus- en tramhalte in de buurt van Flanders Expo kan vinden.

Met de fiets

De simpelste manier om Flanders Expo te bereiken met de fiets is ofwel via de Derbystraat en de fiets- en voetgangersbrug. Flanders Expo bevindt zich dan rechts van jou. 

Ofwel via de R4, volg in dat geval de Raymond La Rochelaan om zo het fietspad te volgen tot aan Flanders Expo. 

We voorzien een heel ruime fietsparking vlakbij de ingang van het event.

Met de auto

Flanders Expo is heel vlot bereikbaar met de auto en beschikt over een zeer ruime parking. De parking is betalend (€5/dag). Om ecologische redenen raden we aan om te carpoolen of, beter nog, het openbaar vervoer te gebruiken.

Je vindt Flanders Expo vlakbij afrit 14 van de E40 Brussel-Oostende. Volg “EXPO” op de signalisatieborden op de autosnelweg.

  • Komende van Antwerpen (E17):  als je op de verkeerswisselaar Zwijnaarde/Destelbergen bent, neem je de R4 (Eeklo/Expo – The Loop).
  • Komende van Brussel: om file te vermijden, neem afrit 16 (Merelbeke) en rij verder op de R4 in de richting van Eeklo/Gent.
  • Komende van Kortrijk: volg de borden met “EXPO”  aan de verkeerswisselaar Zwijnaarde/Destelbergen.

Je GPS brengt je mogelijk niet tot de juiste plaats op de site. Volg daarom de borden met “EXPO” tot aan de parking. Verkeersapp Waze brengt je wel tot de juiste plaats.

Waar parkeren:
Zoals gezegd, Flanders Expo beschikt over een uiterst ruime parking. Je kan parkeren op parking A3. Om die te bereiken moet je een volledig extra toertje rond het complex doen. Neem afrit 5 en volg “PA”. Zie de afbeelding hieronder.